Ako Vas zanima…

ŠTA JE ŠTAMPANI BETON?

Štampani beton je arhitektonski beton koji služi za oblaganje površina i popločavanje, a izvodi se po jedinstvenom principu otiska ili “štampe” na svežem betonu.

Štampani beton pokazuje izuzetne osobine u pogledu čvrstoće, trajnosti i otpornosti na najteže uslove saobraćaja i klimatskih uticaja, a istovremeno je prava poslastica u mogućnosti eksperimentisanja bojama, teksturama, ornamentima i primeni raznovrsnih “otisaka” koja izdvajaju beton od ostalih materijala.

Gde se sve može primeniti štampani beton…

PRIMENA ŠTAMPANOG BETONA

Bomanite proizvodi pronašli su svoju široku primenu u rezidencijalnim, poslovnim, komercijalnim i javnim prostorima. U urbanim ili ruralnim sredinama, u zonama pešačkog ili teškog saobraćaja, u klimatskim uslovima primorja ili oštrim kontinentalnim podnebljima, Bomanite pruža kreativnost u dizajnu i fleksibilnost koju svaki projekat zahteva, uz kvalitet, postojanost i čvrstinu koji traju godinama. Bilo da se radi o popločavanju privatnih dvorišta, bazena, staza i terasa ili velikih prostora parkova, trgova, mostova, ulica, šetališta, trotoara, pešakih ostrva i prelaza; bilo da su to veliki projekti šoping centara, hotela, administrativnih objekata, javnih garaža, terminala i parkirališta; oblaganje betonom nikada nije bilo tako lepo, lako i inspirativno. Mnoštvo uspešno izvedenih najrazličitijih primera će najbolje pokazati kako Bomanite zna, može i treba da učini prostor u kome živite lepšim i boljim.